Методичні вказівки до підготовки до заліку з дисципліни "Історія науки й техніки" - Гутник, Марина Валеріївна; Тверитникова, Олена Євгенівна; Ткаченко, Світлана Сергіївна (My University, 2023)
Курс «Історія науки й техніки» ілюструє, як розвиток технологій пов’язаний із суспільним контекстом, культурними цінностями та історичними обставинами. Це допомагає створювати випускників, які не тільки володіють технічними знаннями, але й усвідомлюють наслідки прийняття керівних рішень для людства в цілому. Вивчення історії науки й техніки є необхідним елементом формування глибокого та всебічного підходу до навчання, що сприяє створенню майбутніх лідерів, здатних робити інформовані та морально обґрунтовані рішення у сучасному глобалізованому світі.
Keywords: методичні вказівки; залік; античність; середньовіччя; новий час; науково-технічна революція