Коаксиальный ускоритель для заполнения магнито-плазменных сепараторов плазмой - Ковтун, Ю. В.; Скибенко, Евгений Иванович; Юферов, Владимир Борисович (НТУ "ХПИ", 2007)
Розглядається можливість використання коаксіального прискорювача для магніто-плазмового сепаратора. Сформульовані вимоги до параметрів плазмового потоку. Оцінена швидкість плазмового згустку. Зроблено висновок про роль металевих продуктів ерозії. Виміряна енергія, яка переноситься згустком плазми. Розглянуто декілька варіантів джерел живлення плазмового прискорювача.

The opportunity of application of the coaxial accelerator for a magnetoplasma separator is considere. Requirements to parameters of a plasma stream are formulated. Speed of a plasma clot is appreciated. The conclusion about a role of metal products of erosion of electrodes is made. Energy, transferable is measured by a clot of plasma. Some variants of power supplies of the plasma accelerator are considered.
Keywords: радиоактивные отходы; отработанное ядерное топливо; плазменный источник; разрядные токи; эрозионные ускорители