Вибір кінематичної схеми та попередній розрахунок гідропневматичної підвіски колісних бронетранспортерів - Дущенко, Владислав Васильович; Агапов, Олег Миколайович; Горбенко, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2013)
Проведено аналіз та вибрано кінематичну схему гідропневматичної підвіски колісних бронетранспортерів, що задовольняє сформульованим вимогам. Проведено попередній розрахунок одноступінчастої пневмогідравлічної ресори, вибрано заправний тиск і об’єм пневмокамери та побудовано пружну характеристику підвіски для двох крайніх значень показника політропи. Одержано початковий вектор проектних параметрів для проведення подальшої параметричної оптимізації.

The analysis is carried out and the kinematic scheme of a hydropneumatic suspender of wheel armoured carriers which meets the formulated demands is chosen. Predesign of a single-stage pneumatichydraulic spring is conducted, priming pressure and volume of the pneumonic cell are chosen and the elastic performance of a suspender for two extreme values of a polytropic exponent is builted. The initial vector of design parametres for conducting of the further parametre optimisation is gained.
Keywords: ресора одноступінчаста; ресора пневмогідравлічна; тиск; пневмокамера; пружність; оптимізація; wheel armoured carrier; hydropneumatic suspender; kinematic scheme; elastic performance