Інноваційна складова конкурентоспроможності української економіки - Перерва, Олександр Петрович; Романчик, Тетяна Володимирівна (Київський університет культури, 2025)
В доповіді доведено, що інновації є основою сучасної економіки, що постійно змінюється. Для України інноваційний розвиток є важливим з огляду на необхідність підвищення конкурентоспроможності у ключових галузях, таких як ІТ, аграрний сектор, машинобудування та енергетика. Інвестиції в наукові дослідження, розвиток стартапів та цифровізацію економіки можуть забезпечити сталий економічний розвиток і підвищити привабливість України для іноземних партнерів. Інноваційна діяльність є результатом творчої та інвестиційної діяльності, спрямованої на розробку, виробництво та розповсюдження нових видів товарів, послуг і технологій.
Keywords: інновації; діяльність; економіка; цифровізація; конкурентоспроможність; розвиток