Антропологічний вимір «нерівної всім рівності» - Гайдамачук, Ольга Володимирівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2021)
Доведено, що у дослідженнях афоризму Г. Сковороди «нерівна всім рівність», що є заголовком до емблеми фонтану, бракує уваги до її деталей та їх осмислення. Висловлено думку, що деконструкція цієї унікальної композиції виявляє не тільки навмисно закладені в неї сенси (інтонації), а й дисонанси, які суттєво проблематизують (детонують) «навмисні» сенси, тим самим відкриваючи поле для нових досліджень.

In the research of H. Skovoroda's aphorism “equality is unequal to all”, which is the title of the fountain emblem, a lack of attention to its details and their interpretation were revealed. The deconstruction of this unique composition helps to find out not only the intentionally embedded meanings (intonations), but also the dissonances that significantly problematize (detonate) the “intentional” meanings, thus opening the field for new research.
Anthropological measurement of «unequal equality for everybody»
Keywords: фонтан Г. Сковороди; людина-посудина; емблема; інтонація; H. Skovoroda’s fountain; man-vessel; emblem; intonation