Окиснення фенолу на Pt і SnO₂ – SbxOy анодах - Трубнікова, Лариса Валентинівна; Артеменко, Валентина Мефодіївна; Майзеліс, Антоніна Олександрівна; Полевик, І. М. (НТУ "ХПІ", 2010)
Представлені результати дослідження анодного окиснення фенолу на Pt й SnО₂ – SbxOy електродах. Виявлено збільшення перенапруги виділення кисню на 250 мВ на діоксидноолов’яних електродах у порівнянні з платиновими. Показано, що окиснення фенолу відбувається за різним механізмом на платиновому й допованих діоксидолов’яних електродах.

We study the anodic oxidation of phenol on Pt and SnO₂ – SbxOy electrodes. The increase of the oxygen evaluation overpotential up to 250 mV on the tin dioxide electrodes in comparison with the platinum ones is revealed. We show that the phenol oxidation on the platinum and doped tin dioxide electrodes follows different mechanisms.
Keywords: електрод; виділення кисню; діоксидноолов’яні електроди; платинові електроди; струм; окиснення органічних речовин