Уточнение расчетных моделей элементов механических систем на основе расчетно-экспериментальных исследований - Ткачук, Анна Владимировна; Мартыненко, Александр Викторович; Сериков, Владимир Иванович; Бондаренко, Л. Н. (НТУ "ХПИ", 2005)
У статті описана технологія уточнення параметрів числових моделей елементів складних механічних систем на прикладі технологічного оснащення для механообробки та зварювальних операцій. На основі аналізу голографічних інтерферограм пристосувань виявлені характерні особливості деформування базових плит та призм, а також розраховані їх відносні переміщення.

In the article the technology of more precise definition of parameters of numerical models of elements of complicated mechanical systems is described on the example of technological rigging for mechanical and welding operations. On the basis of analysis of holographic interferograms of adaptations the characteristic features of deformation of base flags and prisms found out, and also their relative moving is calculated.
Keywords: численное моделирование; параметры численных моделей; элементы технологической оснастки; голографические интерферограммы; технологические системы