Підприємницький потенціал як фактор розвитку торговельних підприємств - Краснокутська, Наталія Станіславівна; Бубенець, Ірина Георгіївна (ФОП Іванченко І. С., 2015)
У монографії систематизовано накопичений досвід та наведено теоретичне узагальнення щодо визначення сутності підприємницького потенціалу, виділено особливості та основні фактори, що впливають на його формуванняв торгівлі, досліджено передумови розвитку підприємницького потенціалу в торговельних підприємствах України, обґрунтовано науково-методичний підхід і систему ключових показників наявності та рівня розвитку підприємницького потенціалу в торговельнихпідприємствах, визначено особливості внутрішнього підприємницького клімату впідприємствах торгівлі, систематизовано базові моделі інтрапренерства та обґрунтовано ті з них, які можуть сприяти активізації підприємницького потенціалу в торговельних підприємствах. Рекомендовано для викладачів, аспірантів, фахівців сфери економіки підприємства, а також усіх, хто цікавиться проблематикою формуваннята оцінки підприємницького потенціалу в підприємствах торгівлі.
Keywords: підхід системний; клімат підприємницький; концепція інтрапренерства; мотивація