Розумова і фізична діяльність у житті людини - Церетелі, Вікторія Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Проблеми низького рівня здоров’я, незадовільного фізичного розвитку, що в даний час стоять перед населенням країни, стосуються кожної людини. Протилежність між розумовою та фізичною працею поступово зменшується і стає дедалі важче поділити працю на фізичну і розумову. У зв’язку з цим особливої значущості набувають питання збереження і зміцнення здоров’я та належного рівня розумової працездатності засобами фізичного виховання.
Keywords: здоровий спосіб життя; фізична активність; спорт; фізичні навантаження