Практичні навички бакалаврів психології щодо побудови системи управління персоналом в бізнесі (структура, практика аудиту та показники оцінки ефективності системи управління персоналом вітчизняних компаній) - Блешмудт, Павло Петрович; Філь, Олена Анатоліївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У статті розглянуто основні методологічні підходи та їх сутність щодо побудови системи управління персоналом у вітчизняних компаніях як бізнес-процесу та умову досягнення бізнес-цілей компанії через ефективне управління персоналом. Сформульовано теоретичну модель побудови системи управління персоналом вітчизняних компаній як компетенції сучасного HR та як практичну навичку бакалаврів психології. Запропоновано прикладний практичний інструмент “HR-аудит системи управління персоналом” та його чек-лист для формування практичних навичок бакалаврів психології як майбутніх HR вітчизняних компаній. Наведено показники оцінки ефективності системи управління персоналом в компаніях (HR-аналітика/метрики).

The article deals with the main methodological approaches and their essence to building a human resource management system in domestic companies as a business process and a condition for achieving the company's business goals through effective human resource management. The theoretical model of building a personnel management system in domestic companies as a competence of modern HR and as a practical skill of bachelors of psychology is formulated. An applied practical tool “HR-audit of the personnel management system” and its checklist for the formation of practical skills of bachelors of psychology as future HR of domestic companies are proposed. The indicators for evaluating the effectiveness of the HR management system in companies (HR analytics/metrics) are presented.
Development of practical skills of psychology bachelors for building a personnel management system in business
Keywords: система управління персоналом; бізнес; практичні навички бакалаврів психології; управління персоналом; практичні навички; психологія; бакалаври; інтеграція знань; HR; personnel management system; business; practical skills of psychology bachelors; personnel management; practical skills; psychology; bachelors; knowledge integration; HR