Комерціалізація інновацій – основа сталого розвитку підприємства - Євсєєв, Андрій Сергійович (Полтавський державний аграрний університет, 2024)
В доповіді обґрунтовано, що ефективність комерціалізації – це показник того, наскільки успішно інноваційні ідеї, винаходи та наукові розробки перетворюються на продукти та послуги, які можна продати на ринку. Оцінка ефективності комерціалізації дає можливість визначити, чи досягнуті поставлені цілі: збільшення прибутку, підвищення конкурентоспроможності, вихід на нові ринки; оцінити рентабельність інвестицій: співвідношення витрат і результатів, термін окупності інвестицій; виявити проблемні напрямки: низьку ефективність комерціалізації окремих інноваційних проектів, недоліки в системі управління комерціалізацією; вдосконалити процес комерціалізації: розробити та впровадити нові методи та інструменти, підвищення ефективність комерціалізації.
Keywords: комерціалізація; інтелектуальна власність; трансфер; ринок; технології; ефективність; промислові підприємства