Турбосепаратор - Рибич, Ілля Йосипович; Синюк, Борис Борисович; Світлицький, Віктор Михайлович; Шендрик, Олексій Михайлович; Саприкін, Сергій Олексійович; Фик, Ілля Михайлович; Фесенко, Юрій Леонідович (ДП "Український інститут промислової власності", 2007)
Турбосепаратор, який включає корпус з валом і лопатевим апаратом, який відрізняється тим, що в периферійній зоні проточної частини встановлені камери вловлювання, які, в свою чергу, через фільтри сполучаються з камерами вилучення та накопичення рідинних домішок і за допомогою клапанів перепуску вловлених домішок – з камерами зберігання, а інтенсивність і якість очищення газу забезпечується штуцерами відбору газу.
Keywords: патент; корисна модель; очищення газових сумішей; вал; опорно-упорні підшипники; полумуфти; апарат лопатевий; фільтри