Ґрунтова емаль - Брагіна, Людмила Лазарівна; Воронов, Геннадій Костянтинович; Рєзнікова, Вікторія Вадимівна; Романова, Вікторія Володимирівна; Соболь, Наталія Петрівна; Шалигіна, Оксана Володимирівна (ДП "Український інститут промислової власності", 2002)
Ґрунтова емаль для маловуглецевої сталі на основі гальванічного шламу, яка включає оксиди кремнію, бору, натрію, алюмінію, кальцію, заліза, цинку, нікелю, міді, яка відрізняється тим, що вона додатково включає оксид марганцю при наступному співвідношенні компонентів, мас %: SiO₂ 40,5-42,0; В₂О₃ 12,0-17,0; Na₂O 18,0-22,0; АІ₂О₃ 2,0-4,0; CaO 7,0-9,0; Fe₂O₃ 2,0-3,0; ZnO 0,5-1,0; NiO 1,5-2,0; CuO 3,0-4,0; MnO₂ 2,0-4,0.
Keywords: деклараційний патент; винахід; гальванічний шлам; оксиди кремнію; міцність зчеплення; фрити