Возбуждение собственных электромагнитных колебаний полупроводниковой сверхрешетки наведенными токами, при воздействии стороннего электромагнитного излучения - Кравченко, Владимир Иванович; Яковенко, Игорь Владимирович; Яковенко, В. И.; Лосев, Федор Владимирович (НТУ "ХПИ", 2007)
Визначено механізми виникнення нестійкостей власних коливань напівпровідникових надграт, обумовлених їх взаємодією з потоками заряджений частинок в умовах дії стороннього ЕМВ. Показано, що дія імпульсного електромагнітного випромінювання (ЕМВ) на електровироби часто супроводжується виникненням струмів у провідних елементах ЕРВ і утворенням їх внутрішніх полів.

The power losses of the flow of charged particles caused by such an interaction due to excitation of surface polaritons in the semiconductor structure have been determined. The influence of pulsed electromagnetic radiation on electric radio apparatus is often accompanied by currents arcsing on inner current-conducting elements as well as by the distortion of their internal fields.
Keywords: критическая энергия; тепловой пробой; обратимые отказы; СВЧ-электроника