Технологічні аспекти покращення якості клінкерних керамічних матеріалів - Федоренко, Олена Юріївна; Рищенко, Михайло Іванович; Присяжна, Лариса Василівна (ФОП Азамаєв В. Р., 2011)
В роботі досліджувалась можливість покращення якості клінкерних виробів, яка переважно зумовлена ступенем їх спікання, за рахунок використання як інтенсифікаторів спікання відходів гірничовидобувної промисловості (відходів видобування вугілля Нововолинської шахти та Чумаковської ЦЗФ, збагачення пегматитів Лозуватського і проявів та обробки гранітів Капустинського та Межиріченського родовищ для отримання личкувально-декоративного каменю.
Keywords: будівельна кераміка; глиниста сировина; вуглевідходи; хімічні елементи; архітектурно-фасадні матеріали