Математичне та фізико-механічне моделювання поляризаційних явищ при взаємодії ущільнюваних матеріалів з електромагнітними полями: структурно-інформаційний моніторинг стану середовища та можливості експрес-визначення вологості дисперсних систем - Пентюк, Б. Н.; Човнюк, Ю. В. (НТУ "ХПІ", 2007)
У статті запропоновані математичні та фізико-механічні моделі поляризаційних явищ при взаємодії ущільнюваних матеріалів з електромагнітними полями, які дозволяють здійснювати структурно-інформаційний моніторинг стану середовища та процедуру експрес-визначення вологості дисперсних систем (ДС).

Mathematical, physical and mechanical models of the polarized phenomenon are proposed in this article which arises at the interaction of compressed materials with electromagnetic fields. One may use them for the structural and informational monitoring of the media’s state and for the express de termination of the dispersive system’s (DS) moisture content as well.
Keywords: порошкові матеріали; кругова поляризація; діелектрична проникність; коефіцієнти Френеля