Формування рекомендаційної системи для "розумного регіону" з метою обрання інформаційних технологій та їх реалізацій при створенні застосунків - Кунанець, Наталія Едуардівна; Федорка, Павло Павлович; Кут, Василь Іванович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Проведено аналіз можливості втілення найперспективніших методологій, що спрямовані на створення інфраструктури «розумного» регіону. Детальне опрацювання релевантних дослідженню наукових розвідок дозволяє виділити кращі напрацювання. Багато дослідників зосереджуються тільки на теоретичному аспекті питання. Автори статті проаналізували засади створення інформаційно-технологічної платформи, що покликана полегшити процес взаємодії мешканця регіону з оточуючою інфраструктурою. Формування «розумного регіону» покликане забезпечити активну комунікацію представників різних сфер агломерації, тобто органів місцевого управління та різних галузей функціонування регіону. Саме кооперація цих важливих ланок життєзабезпечення конгломерації населених пунктів, дозволяє розвивати стратегію націлену на покращення умов проживання та ефективного використання ресурсів. На сьогодні, вже є ряд успішних прикладів, щодо формування певного базису і закладки успішних підвалин для розвитку «розумних регіонів». Саме аналіз кращих методик з метою стає основою аплікації на реалізацію концепції «Розумний регіон Закарпаття» та розроблення власної новаторської інформаційно-технологічної платформи для впровадження технологій «розумного» середовища. Саме через розроблення якісної інформаційно-технологічної платформи здійснюється управління розумним регіоном, щоб покращити якість послуг, що пропонуються громадянам, і зробити усі процеси управління більш ефективними. Для віднайдення найкращіого шляху проєктування та забезпечення вимог громади розробляється рекомендаційна система обрання інформаційних технологій та їх реалізацій, і як результат вихідними даними, що маємо отримати збалансовану, оптимальну модель застосунку для інформаційно-технологічної платформи «Розумний регіон Закарпаття».

An analysis of the possibility of implementing the most promising methodologies aimed at creating the infrastructure of a "smart" region was carried out. A detailed study of research-relevant scientific intelligence allows us to highlight the best developments. Many researchers focus only on the theoretical aspect of the issue. The authors of the article analyzed the principles of creating an information technology platform designed to facilitate the process of interaction of a resident of the region with the surrounding infrastructure. The formation of a "smart region" is designed to ensure active communication between representatives of various spheres of the agglomeration, i.e. local government bodies and various branches of the region’s functioning. It is the cooperation of these important life support links of the conglomeration of settlements that allows the development of a strategy aimed at improving living conditions and efficient use of resources. Today, there are already a number of successful examples of the formation of a certain basis and the laying of successful foundations for the development of "smart regions". It is the analysis of the best methods with the goal that becomes the basis of the application for the implementation of the "Smart Region of Zakarpattia" concept and the development of its own innovative information technology platform for the implementation of "smart" environment technologies. It is through the development of a high-quality information technology platform that the smart region is managed in order to improve the quality of services offered to citizens and make all management processes more efficient. In order to find the most optimal way of designing and meeting the community’s requirements, a recommendation system for selecting information technologies and their implementations is being developed, and as a result, we should get a balanced, optimal application model for the "Smart Region of Transcarpathia" information technology platform.
Formation of a recommendation system for the "smart region" for the purpose of choosing information technologies and their implementation when creating applications
Keywords: інфраструктура; рекомендаційна система; інформаційно-технологічна платформа; веб-застосунок; дані; розумне місто; розумний регіон; алгоритм; infrastructure; recommendation system; information technology platform; web application; data; smart city; smart region; algorithm