Спосіб виробництва йогуртного продукту - Кричковська, Лідія Василівна; Варанкіна, Олександра Олександрівна (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2010)
1. Спосіб виробництва йогуртного продукту, що включає пастеризацію молока, нормалізацію, гомогенізацію, пастеризацію молочної суміші, охолодження до температури заквашування, внесення закваски, сквашування, охолодження, внесення фруктового наповнювача, термізацію з охолодженням, фасування і доохолодження, який відрізняється тим, що у молочну суміш вводять 0,003-0,015 мас.% (за вмістом бета-каротину) препарату мікробіологічного бета-каротину із антиоксидантом у кількості до 0,0001-0,0003 мас.% (за діючою речовиною). 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що водорозчинну форму препарату мікробіологічного бета-каротину із антиоксидантом вводять у молочну суміш одночасно із закваскою. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що жиророзчинну форму препарату мікробіологічного бета-каротину із антиоксидантом вводять у молочну суміш на стадії нормалізації.
Keywords: патент; корисна модель; молочна промисловість; Біфілакторон; бета-каротин; температура заквашування