Кричковська, Лідія ВасилівнаВаранкіна, Олександра Олександрівна2022-10-202022-10-202010Пат. на корисну модель 49831 Україна, МПК A23C 9/123 (2006.01). Cпосіб виробництва йогуртного продукту / Кричковська Л. В., Варанкіна О. О. ; власник НТУ "ХПІ" (Україна). – № u200912503 ; заявл. 03.12.2009 ; опубл. 03.12.2009, Бюл. № 9. – 3 с.https://repository.kpi.kharkov.ua/handle/KhPI-Press/586011. Спосіб виробництва йогуртного продукту, що включає пастеризацію молока, нормалізацію, гомогенізацію, пастеризацію молочної суміші, охолодження до температури заквашування, внесення закваски, сквашування, охолодження, внесення фруктового наповнювача, термізацію з охолодженням, фасування і доохолодження, який відрізняється тим, що у молочну суміш вводять 0,003-0,015 мас.% (за вмістом бета-каротину) препарату мікробіологічного бета-каротину із антиоксидантом у кількості до 0,0001-0,0003 мас.% (за діючою речовиною). 2. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що водорозчинну форму препарату мікробіологічного бета-каротину із антиоксидантом вводять у молочну суміш одночасно із закваскою. 3. Спосіб за п. 1, який відрізняється тим, що жиророзчинну форму препарату мікробіологічного бета-каротину із антиоксидантом вводять у молочну суміш на стадії нормалізації.ukпатенткорисна модельмолочна промисловістьБіфілакторонбета-каротинтемпература заквашуванняСпосіб виробництва йогуртного продуктуTechnical Report