Розвиток методів вартісної оцінки нематеріальних активів та об'єктів інтелектуальної власності - Перерва, Петро Григорович; Косенко, Олександра Петрівна; Ткачов, Максим Михайлович (Донецький національний технічний університет, 2014)
Розглянуто питання вдосконалення методів вартісної оцінки нематеріальних активів та об’єктів інтелектуальної власності. Проведено детальний аналіз переваг та недолік стандартних підходів до проведення такої оцінки – вартісного, порівняльного та прибуткового. Розроблені пропозиції щодо уточнення цих результатів з використанням комбінованого підходу та інтегрального коефіцієнту, розрахованого з урахуванням різних факторів.

This paper deals with the improvement of methods of valuation of intangible assets and intellectual property. The detailed analysis of the advantages and disadvantages of standard approaches to such assessment – cost, comparative and profitable. Proposals to refine these results using the combined approach and integral coefficients calculated taking into account various factors.
Development of methods for valuing intangible assets and intellectual property
Keywords: оцінка прибуткова; оцінка порівняльна; підхід комплексний; коефіцієнт інтегральний; intellectual property; intangible assets; valuation profitable; comparative evaluation; comprehensive approach; integral coefficient