Принцип реологічних переходів при діагностуванні роботи серцевої системи електрокардіографічним методом - Стенцель, Й. І.; Рябіченко, А. В.; Петросян, Л. І.; Літвінов, К. А. (НТУ "ХПІ", 2013)
У роботі наведені результати досліджень електрокардіограм роботи серця при різних діагностичних його захворюваннях. Показано, що серце являє собою об’єкт періодичної дії, робота якого здійснюється за відповідними реологічними переходами, котрі характеризуються стоком електричної енергії.

The results of researches of electrocardiogram of work of the heart at various diseases are given. It is shown that the heart is periodic object. It is shown that work of the heart is carried out on the base of the rheological transitions, which are characterized by power drain.
Keywords: електрокардіограма; серце; потенціал електричний; імпульс; м’яз міокарду; electrocardiogram; heart; rheological transition; diagnostics; electrical potential; impulse; muscle infarction