Системний аналіз інваріантних перетворювальних систем з багаторазовою модуляцією для апаратних засобів автономних об'єктів - Смирнов, Володимир Сергійович; Ковриго, Юрій Михайлович; Самков, Олександр Всеволодович; Штіфзон, Олег Йосипович; Любицький, Сергій Вікторович (НТУ "ХПІ", 2017)
В статті розглянуто принципи побудови структурно-інваріантних перетворювальних систем (ПС) на основі адаптивного координатно-параметричного управління. Наведено умови структурної інваріантності систем. Досліджено цифрову систему на прикладі ЦАС слідкуючого вирівнювача. Проведено аналіз стійкості релейної ЦАС з використанням методу гармонійного балансу. Розглянута функціональна організація ППС дозволяє принципово усунути необхідність проміжного отримання постійної напруги для високочастотного перетворення електричного сигналу та дає можливість істотно поліпшити техніко-економічні показники ППС.

The principles of constructing structurally invariant transformation systems (PS) on the basis of adaptive coordinate-parametric control are considered in the article. The conditions of structural invariance of systems are given. The digital system is studied using the example of the CAC of the servo equalizer. The analysis of the stability of the relay CAC using the harmonic balance method is carried out. The functional organization of the PPS considered above makes it possible in principle to eliminate the need for an intermediate obtaining of a constant voltage for high-frequency conversion of an electrical signal and makes it possible to significantly improve the technical and economic parameters of the PPS.
System analysis of invariant converter systems with reusable modulation for hardware of autonomous objects
Keywords: підсилювально-перетворювальна система; структурна інваріантність; адаптивне координатно-параметричне управління; системи електропостачання; amplification-transforming system; structural invariance; adaptive coordinate-parametric control