Державне регулювання відносин суб'єктів електроенергетичного ринку: теоретичний аспект - Колєсніченко, Анастасія Сергіївна (Чернігівський національний технологічний університет, 2013)
Удосконалено понятійно-термінологічний апарат, який характеризує державне регулювання відносин суб’єктів електроенергетичного ринку. На основі системного аналізу уточнено сутність понять «регулювання», «державне регулювання» та окреслено їх ключові ознаки. Удосконалено категоріальний базис державного регулювання відносин учасників ринку електричної енергії, який доповнено логічними зв’язками між базовими категоріями і спеціальними поняттями та ґрунтується на визначенні основних його складових, закономірностей, що дозволило розширити основи науково-методичного забезпечення формування органами влади стратегій, програм розвитку електроенергетичного ринку в українському та європейському контексті.

Was improved conceptual and terminological apparatus characterizing the state regulation subjects relations of the electricity market. Was refined concepts of "regulation", "state regulation" and was outlined their key features based on a systematic analysis. Was improved categorical basis of state regulation of relations between the participants of the electric energy market which was complemented by logical connections between basic and special categories and concepts based on the definition of its main components, patterns what expanded the basis of scientific and methodological support of strategy formation, development programs of the electricity market by government in the Ukrainian and European context.
The state regulation of relations between the participants of the electric energy market: theoretical aspects
Keywords: електроенергія; ефективність; логіка; вплив; політика державна; школа економічна; теорія економічна; купівля-продаж; постачальники; споживачі; government regulation; electricity market; relationships