Євроінтеграційний аспект професійної підготовки майбутніх творчих педагогів-лідерів на другому та третьому рівні в умовах технічного університету України - Ігнатюк, Ольга Анатоліївна (ТОВ "Меркьюрі-Поділля", 2022)
У статті проаналізовано тлумачення терміну «творчість», «майбутній творчий педагог-лідер». Розглянуто сутнісний зміст творчості у професійній діяльності педагога вищої школи. Запропоноване авторське бачення євроінтеграційного аспекту особливостей професійної підготовки майбутніх творчих педагогів-лідерів - здобувачів вищої освіти другого та третього рівня технічного університету до творчості у викладацькій діяльності.

The article analyzes the interpretation of the term «creativity», «future creative teacher-leader». The essential aspect of creativity in the professional activity of a higher school teacher is considered. The author's vision of the European integration aspect of the features of the professional training of future creative teachers-leaders – students of higher education of the second and third level of the technical university for creativity in teaching is proposed.
European integration aspect of professional training of future creative teachers-leaders at the second and third level in the conditions of technical university of Ukraine
Keywords: викладацька діяльність; євроінтеграційний аспект; творчість; педагог вищої школи; педагог-лідер; технічний університет; фахова підготовка; creativity teaching activity; European integration aspect; the teacher of a higher school; teacher-leader; technical university; professional training