Практикум з опору матеріалів. Частина 1 - Киркач, Борис Миколайович; Хавін, Валерій Львович; Конохов, Володимир Іванович; Шергін, Сергій Юрійович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
У навчально-методичному наведено приклади розв'язання практичних задач відповідно розділів опору матеріалів: центральне розтягнення-стискання, зсув, кручення. Для студентів спеціальностей 131 «Прикладна механіка» та 133 «Галузеве машинобудування».
Keywords: навчально-методичний посібник; врівноваження механічних систем; умови міцності; розрахунки на міцність при згинанні; напруження; метод початкових параметрів; стискання; згинання