Аналіз сучасних технологій і розробок e-Learning - Кучук, Ніна Георгіївна (Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка, 2016)
В статті розглянуто аспекти сучасного стану методів, технологій та перспектив розвитку системи e-Learning. Досліджено проблему електронного навчання, що пов'язана з невизначеністю термінології. Проаналізовано різні комбінації інформаційних технологій, що можуть бути використані для реалізації різних методів e-Learning. Відображено архітектуру та платформи електронного навчання. Доведено,що процес впровадження електронного навчання є більш складним, ніж очікувалося, і що переваги нових технологій супроводжуються проблемами при використанні. Аналіз безлічі існуючих методів e-Learning та перспективи подальших досліджень в цій області показують необхідність впливу на розвиток освіти в особливий спосіб.

The article considers aspects of the current state of methods, technologies and prospects for the development of the eLearning system. The problem of e-learning associated with the uncertainty of terminology has been studied. Different combinations of information technologies that can be used to implement different e-Learning methods are analyzed. The architecture and e-learning platforms had displayed. It is proved that the process of implementing e-learning is more complex than expected and the advantages of new technologies are accompanied by problems in use. An analysis of the many existing methods of e-Learning and the prospects for further research in this area show the need for an impact on the development of education in a special way.
Analysis of the modern technologies and development of e-Learning
Keywords: електронне навчання; методи e-Learning; інформаційні технології; навчальний процес; програмні засоби; e-Learning methods; e-Learning technologies; e-Learning architecture; e-learning platforms; types e-Learning directions