Фітнес тренування в умовах дистанційного навчання - Подмарьова, І. А. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Якість вищої освіти відіграє важливу соціальну роль у підготовці працездатних фахівців. В умовах зниження психофізичної готовності та стресостійкості студентської молоді актуальним завданням є збереження її здоров’я через ефективну організацію фізичного виховання. Використання сучасних фітнес-технологій у дистанційному форматі сприяє мотивації до навчання та тренувань, проте обмежена рухова активність залишається ключовою проблемою. Оптимізація фізкультурнооздоровчої діяльності студентів є необхідною умовою для зміцнення їхнього здоров’я в сучасних умовах.
Keywords: дистанційне навчання; фітнес; тренування; вища освіта; стресостійкість; фізичне виховання; оздоровча діяльність; тренувальні програми