Исследование деформирования фланца на различных режимах заваривания болтовых отверстий - Лысенко, С. В.; Смирнов, М. М. (НТУ "ХПИ", 2008)
Аналізуються різні режими заварювання зношених болтових отворів у фланцях головних циркуляційних насосів атомних електростанцій на основі розв’язання задачі термопластичності. За критерієм мінімальних залишкових деформацій фланця визначається найбільш ефективний режим з перехресною схемою заварювання отворів і попереднім прогріванням фланця до 250ºС.

The different modes of welding of abrasion bolthole in flanges of main circulations pumps of nuclear power plants are analyzed on the basis of decision of problem of thermoplasticiy. On the criterion of the minimum residual deformation of flange the effective mode is determineted. It is characterized by the cross chart of welding bolthole and preliminary warming up of flange to 250 ºC.
Keywords: трубопроводы; металлические электроды; матрица коэффициентов теплопроводности; дифференциальные уравнения; фланец