Impact assessment of data set processing refusal on time characteristic of data processing by air traffic in ACS network - Oberemok, Serhii; Dolgiy, Yurii; Khmelevskіі, Sergeі; Rud, Serhii (НТУ "ХПІ", 2018)
During transfer of information in automated control system network by air traffic is a high probability of durable spike load. The purposeis to analyse influence of possible switching node faults on the basis of data transfer process time characteristic in error-control mode by receiver. It is shown that the increase of discard probability on interconnection node of communication reduce to increasing nondimensional average time of message delivery for wide parameter range and can reduce to complete cessation of information exchange. A probabilistic and temporal characteristic of supply control method of data set transfer in data-exchange network requires consideration of interconnection switching node. There is a necessity to consider both the existence of several data flows from other sources and possibility of fault occurrence in operation on each of switching nodes.

При передачі інформації в мережах автоматизованих систем управління повітряним рухом висока ймовірність виникнення довготривалих пікових навантажень. Метоює проведення аналізу впливу можливих відмов на вузлах комутації на основні часові характеристики процесу передачі даних в режимі виявлення помилок одержувачем. Показано, що збільшення ймовірності втрати пакетів на проміжних вузлах комутації призводить до зростання відносного середнього часу доставки повідомлень для широкого діапазону параметрів та може призвести до повного припинення інформаційного обміну. Ймовірнісно-часові характеристики методів управління процесом передачі пакетів в мережах обміну даними вимагають врахування впливу проміжних вузлів комутації. Є необхідність розглядати як наявність декількох потоків даних від інших джерел, так і можливість виникнення відмов в обслуговуванні накожному з вузлів комутації. Отримали наступні результати. При використанні високоякісних каналів зв'язку (з малими значеннями ймовірності спотворення одиничного елементу) втрати пакетів на вузлах комутації можуть привести до повного припинення інформаційного обміну. Проведений аналіз впливу ймовірності втрати пакетів на проміжних вузлах комутації на тимчасові характеристики процесу передачі даних свідчить про те, що збільшення цієї ймовірності призводить до зростання відносного середнього часу доставки повідомлень для широкого діапазону параметрів.
Оцінка впливу відмов обробки пакетів на часові характеристики процесу обробки даних в мережах АСУ повітряним рухом
Keywords: data transfer; switching node; time-out; correlation; fixing errors; передача даних; вузол комутації; ймовірнісно-часові характеристики