Прогресуюче обвалення будівель в умовах сьогодення - Майборода, Р. І. (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2023)
Розглянуто питання щодо необхідності удосконалення методики розрахунку «прогресуючого обвалення» будівель та споруд під час пожеж і вибухів з врахуванням воєнного часу.

The author considers the need to improve the methodology for calculating the "progressive collapse" of buildings and structures during fires and explosions, taking into account wartime.
Progressive collapse of buildings in modern conditions
Keywords: прогресуюче обвалення; стійкість будівлі; вогнестійкість; методика розрахунку; progressive collapse; building stability; fire resistance; calculation methodology