О создании высоконагруженных гиперболоидных передач с улучшенными и экстремальными геометрокинематическими показателями - Голубенко, А. Л.; Мединцева, Ю. В.; Носко, П. Л. (НТУ "ХПИ", 2008)
Створення високонавантажених гіперболоїдних передач з покращеними і екстремальними геометрокінематичними показниками на основі квазігіперболоїдного зачеплення – перспективний і ефективний напрям в підвищенні техніко-економічних характеристик редукторів.

Creation high-loaded hyperboloid gears transfers with improved and extreme geometry kinematic parameters on the basis of quasi hyperboloid gearings isa perspective and effective direction in increase of technical and economic characteristics of reducers.
Keywords: пространственное зацепление; несущая способность; редукторы; передачи