Исследование влияния соотношения СаО : MgО на прочность адсорбента - Дейнека, Дмитрий Николаевич; Гринь, Григорий Иванович; Козуб, П. А.; Лавренко, Антонина Александровна; Бондаренко, Людмила Николаевна (НТУ "ХПИ", 2006)
Вивчено вплив співвідношення СаО : MgО в системі СаО : MgО : CaCl₂ на міцність адсорбенту. Установлено оптимальний склад, що відповідає високому ступеню уловлювання. Доведено негативний вплив гідроксиду кальцію в адсорбенті на його міцність. Досліджено характер зміни вмісту іонів хлору в адсорбенті при термообробці на його міцність.

Influence of a ratio СаО : MgО in system СаО : MgО : CaCl₂ on durability adsorbent is investigated. The optimum structure responding a high degree of catching is established. Negative influence hydroxides calcium in adsorbent on its durability is proved. Character of change of the contents of ions of chlorine in adsorbent is investigated at heat treatment on its durability.
Keywords: ресурсосберегающие технологии; переработка отходов; гидроксид кальция; высокая прочность