Методика визначення оптимального ступеня початкової зарядки накопичувачів енергії транспортних засобів - Сітовський, О. П.; Дембіцький, В. М. (НТУ "ХПІ", 2014)
Запропоновано методику визначення оптимального ступеня початкової зарядки накопичувачів енергії транспортних засобів, обладнаних електродвигунами та системами рекуперації енергії. Дана методика може застосовуватися на етапі проектування, виробництва та під час проведення випробувань транспортних засобів, а також у алгоритмі роботи їх системи управління рекуперацією енергії. Проведено дослідження ступеня початкової зарядки накопичувачів енергії залежно від умов експлуатації транспортного засобу.

The methodology of determination of optimal level of primary charging of the energy accumulators of the vehicles equipped with the electrical engines and systems of energy recuperation was propounded. The presented methodology can be used while designing, manufacturing and vehicles testing, and in the scheme of the work of their energy recuperation control system. The investigation of the primary charging level of the energy accumulators depending on the vehicles service conditions was done.
Methods of the determination optimum degree initial charging the drives to energy of the transport facilities
Keywords: зарядка; рекуперація; електрогальмування; накопичувачі енергії; charging; recuperation; electrical braking; energy accumulators; quantity of energy; service conditions