Закономірності керуючої дії витрати флегми на ефективність температурного режиму випарника абсорбційно-холодильних установок виробництва аміаку - Кравченко, Яна Олегівна (Государственный научно-исследовательский и проектный институт основной химии "НИОХИМ", 2019)
Проведено аналіз випарників абсорбційно-холодильних установок блоку вторинної конденсації виробництв аміаку, як об’єктів керування. Обгрунтована необхідність мінімізації температури охолодження циркуляційного газу, зниження якої підвищує енергоефективність виробництва аміаку за рахунок зниження витрати природного газу. Методом математичного моделювання встановлені закономірності впливу керуючої дії витрати флегми у випарниках на температуру охолодження циркуляційного газу. Розроблено алгоритмічне забезпечення для мінімізації температурного режиму випарників.

Analysis of evaporators of absorption coolers at ammonia plant secondary condensation block as management objects. It has been substantiated that circulation gas temperature should be minimized in order to increase ammonia plant energy efficiency due to decrease of natural gas consumption. Mathematical modeling allowed to establish regularities of phlegm consumption control influence in evaporators on circulation gas cooling température. Algorithm support for minimization of evaporators température mode has been developed.
Regularities of phlegm temperature mode regulation influence on ammonia process absorption and cooling units evaporator
Keywords: енергоефективність; хімічні технології; температура; циркуляційний газ; холодопродуктивність; тепловий потік; ammonia production; absorption cooling unit; evaporator; phlegm consumption; energy efficiency