Методичні вказівки до лабораторних робіт та самостійної роботи з дисципліни "Антикорозійний захист обладнання" - Байрачний, Володимир Борисович; Нечипоренко, Дмитро Ігорович; Новожилова, Тетяна Борисівна; Адашевський, Олег Володимирович (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2025)
Дисципліна має важливе значення для формування у студентів професійних знань та навичок, необхідних для ефективного забезпечення довговічності та надійності обладнання, що використовується у галузі охорони довкілля. Корозія є однією з основних причин зниження технічного ресурсу обладнання, тому знання про методи її запобігання, сучасні антикорозійні матеріали та технології є ключовими для майбутніх фахівців. У методичних вказівках наведено короткі теоретичні відомості, інструкції до виконання лабораторних робіт, а також завдання для самостійної роботи. Матеріали сприяють закріпленню теоретичних знань, розвитку практичних умінь і формуванню професійної компетентності у сфері антикорозійного захисту.
Keywords: методичні вказівки; лабораторна робота; самостійна робота; антикорозійний захист обладнання; технології захисту навколишнього середовища; навколишнє середовище