Модель прогнозування ускладнень та управління реабілітаційним процесом у постінсультних хворих - Бєлоусова, О. В.; Азархов, О. Ю.; Злепко, С. М.; Штофель, Д. Х.; Костішин, С. В. (НТУ "ХПІ", 2011)
У статті розглянуто проблему математичного моделювання стану хворих, які перенесли мозковий інсульт. Запропонована індивідуально орієнтована модель прогнозування розвитку ускладнень, перебігу реабілітаційного процесу та вибору оптимальної схеми лікування. Багатомірність і функція навчання дозволяє застосовувати її для інших неспецифічних задач прогнозування.

The problem of mathematical modelling of patient’s state after a cerebral stroke is considered in the article. The individually oriented model of complications development prognostication, rehabilitation process prognostication, and selection of optimum treatment planis offered. It’s multidimensionalness and teaching function allows to apply offered model also in other unspecific prognostication tasks.
Model of prognostication of complications and rehabilitation process control of post-apoplectic patients
Keywords: математичне моделювання; мозковий інсульт; лікування; ЕКГ-діагностика; mathematical modelling; cerebral stroke; prognostication; rehabilitation process; treatment