Системи підресорювання військових гусеничних і колісних машин: розрахунок та синтез - Дущенко, Владислав Васильович (ФОП Панов А. М., 2018)
В навчальному посібнику розглядаються питання розрахунку та синтезу сучасних систем підресорювання військових гусеничних і колісних машин. Наведено методики розрахунку торсіонних і гідропневматичних підвісок та гідравлічних демпфірувальних пристроїв. Проведено функціонально-фізичний і речовинно-польовий аналізи систем підресорювання, розроблено методологію синтезу та синтезовано нові фізичні принципи дії і технічні рішення вузлів підвіски військових гусеничних і колісних машин. Призначено для студентів, аспірантів і докторантів технічних університетів, військових інститутів та академій Сухопутних військ, а також для фахівців в галузі озброєння та військової техніки відповідних спеціальностей.
Keywords: швидкісні характеристики; металеві пружні елементи; кінематика; торсіонна підвіска; фрикційні демпфірувальні пристрої; телескопічний гідравлічний амортизатор