Необхідність стратегічного планування виробництва - Сударкіна, Світлана Петрівна; Стороженко, Карина Ігорівна; Булавіна, Тетяна Олексіївна (НТУ "ХПІ", 2016)
У статті розглянуто основні аспекти необхідності стратегічного планування, яке є дуже важливим як взагалі, так і дуже гостро сьогодні для кожного підприємства, яке функціонує на ринку та прагне притриматись на ньому ще досить великий проміжок часу. Також було визначено ризики, які виникають при використанні стратегічного планування на підприємстві та розроблено їх класифікацію в залежності від середовища, в якому вони виникають.

The article considers the main aspects of the need for strategic planning, which is very important both in general and in particular today for each enterprise operating in the market, which seeks to stay on it for a long enough period of time. Also, the risks arising from the use of strategic planning in the enterprise were determined and their classification was developed depending on the environment in which they arise.
The need for strategic planning production
Keywords: підприємство; ризики; макроекономічні ризики; мікроекономічні ризики; enterprise; risks; microeconomic risks