О плазменно-вибрационном воздействии на железорудный массив в условиях термического котлообразования - Осенний, В. Я. (НТУ "ХПИ", 2007)
Розглянуті процеси об’ємної іонізації в кварцитах, які виникають при плазмово-віброударній дії на мінерали. Показано, що плазмово віброударне навантаження матеріалів приводить до виникнення локальних областей з аномальним ефектом Шоттки.

The process of volume ionization in the quartzite, that arose at plasma-vibrostriking action upon minerals, was considered. It was shown, that the plasma-vibrostriking loading of materials resulted in the appearance of local regions with an anomalous Shottci effect.
Keywords: горно-металлургический комплекс; ГМК; руда; разработка; взрывные работы; рудный массив; термодинамические нагрузки