Міжнародний трансфер технологій: сутність та значення - Євсєєв, Андрій Сергійович; Перерва, Петро Григорович (Національний університет "Запорізька політехніка", 2023)
Доведено, що поняття «технологія» і «трансфер» визначаються як теоретиками, так і практиками в цій галузі по-різному. При цьому, незважаючи на різницю формулювань, зазвичай передбачається, що «технологія» - це не обов'язково щось матеріалізоване, але «передача» обов'язково є результатом дій людини. По суті, технологія - це інформація, призначена для використання і досягнення мети, або знання про те, як щось зробити. Передача ж - це переміщення технології за допомогою будь-яких інформаційних каналів від одного її індивідуального або колективного носія до іншого.
Keywords: інтелектуальна власність; трансфер технологій; міжнародна комерція; позиціонування; виключні права