Обмеження вибору в процесі прийняття управлінського рішення - Курятник, Наталія Олегівна (НТУ "ХПІ", 2013)
В статті описані основні підходи до визначення обмежень, надана класифікація обмежень за чинниками, що впливають на звуження кола альтернатив. Описані основні обмеження на кожному з етапів процесу прийняття раціонального рішення.

The article describes basic approaches to the determination of restriction. The classification of restrictions on the factors that affect the narrowing of the alternatives range. The basic restrictions on the stages of making a rational decision making are opened.
Keywords: альтернатива; рішення раціональне; ефективність; restriction; managerial decision; choice; decision making