Основні напрямки розвитку підприємств машинобудування - Побережний, Роман Олегович (НТУ "ХПІ", 2012)
Проведено аналіз поняття «розвиток організації», виявлено складові стратегічного напрямку «розвитку організацій», проведено аналіз використання інтелектуальних та науково - технічних ресурсів у виробничих процесах машинобудування.

Analyzed the concept of "organizational development", found elements of strategic direction "of organizations," the analysis of intellectual, scientific and technical resources in production processes engineering.
Keywords: сфера діяльності; інтелектуальні ресурси; науково-технічні ресурси