Методичні вказівки до виконання практичних занять, самостійної роботи та індивідуального завдання з дисципліни "Маркетингове ціноутворення" - Васильцова, Світлана Олександрівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Маркетингова цінова політика є однією з ключових складових загальної маркетингової стратегії компанії. Правильне формування цінової політики дозволяє не лише забезпечити конкурентоспроможність товарів та послуг, але й оптимізувати прибутковість підприємства. Вивчення цієї дисципліни допоможе студентам зрозуміти основні принципи маркетингового ціноутворення, методи аналізу ринку, визначення попиту та пропозиції, а також особливості застосування різних цінових стратегій у практичній діяльності. Методичні вказівки включають теоретичні аспекти маркетингової цінової політики, приклади розрахунків, а також практичні завдання, які допоможуть закріпити отримані знання. Особлива увага приділяється аналізу ринкових умов, визначенню еластичності попиту за ціною, розробці цінових стратегій та оцінці їх ефективності. Ці методичні вказівки також містять рекомендації щодо організації самостійної роботи студентів та індивідуальне завдання, що сприятиме розвитку аналітичного мислення та навичок самостійного прийняття рішень у сфері ціноутворення. Індивідуальні завдання дозволять студентам більш глибоко опанувати матеріал та застосувати теоретичні знання у реальних ситуаціях. Мета дисципліни: Оволодіння теоретичними знаннями і практичними навиками, які необхідні для глибокого розуміння системи сучасного маркетингового ціноутворення в ринкових умовах.
Keywords: методичні вказівки; маркетингове ціноутворення; маркетинг; самостійна робота; маркетингова цінова політика; маркетингова стратегія