Відповідність навчальних програм ESP кафедри іноземних мов "ХПІ" розвитку загальних професійних компетентностей майбутніх ІТ-фахівців - Гончаренко, Тетяна Євгенівна; Костенко, Олена (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2022)
Стаття присвячена критичному аналізу навчальних програм ESP кафедри іноземних мов Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" щодо їхньої відповідності гармонійному розвитку загальних професійних компетентностей майбутніх фахівців у сфері ІТ. Розкрито дослідницьке питання щодо визначення змістовних акцентів та методичних прийомів, що застосовуються на кафедрі, завдяки яким досягається максимальний ступінь оволодіння згаданими компетентностями студентами-бакалаврами ІТ-спеціальностей.

The article is devoted to a critical analysis of the ESP syllabus of the Foreign Languages Department of the National Technical University "Kharkiv Polytechnic Institute" regarding their compliance with the balanced development of the general professional competencies of future specialists in the field of IT. The research question is revealed, with the help of which meaningful accents and methodical techniques used at the department, the maximum degree of mastery of the mentioned competencies by undergraduate students of IT specialties is achieved.
The ESP syllabus compliance of the department of foreign languages of NTU "KhPI" with the development of general professional competences of future IT specialists
Keywords: загальні професійні компетентності студентів-бакалаврів напряму "Інформаційні технології"; викладання іноземних мов у вищій школі; кафедра іноземних мов НТУ "ХПІ"; навчальні програми ESP