Влияние фосфатных связующих на физико-механические свойства периклазохромитовых огнеупоров - Бражник, Дина Анатольевна; Семченко, Галина Дмитриевна (НТУ "ХПИ", 2010)
У данній статті наведено та порівняно фізико-механічні властивості периклазо-хромітових матеріалів в залежності від різних типів фосфатних зв’язуючих та введення різних домішок. Визначено, що найбільш раціональним є введення триполіфосфату натрію.

In given clause are resulted and the physycal-mechanical properties periclase-cgromite of materials are compared depending on different of types phosphate binding and introduction of the various additives. Is determined, that most rational is the introduction treepolyphosphate sodume.
Keywords: безобжиговые изделия; футеровка агрегатов; глина; триполифосфат натрия; магнезит; термообработка