Методичні вказівки до практичних занять з дисципліни "Теорія та практика міжнародного консалтингу" - Черепанова, Вікторія Олександрівна; Подрез, Ольга Іванівна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2024)
Консультаційна діяльність поширена в усьому світі. Необхідність консалтингу зумовлена постійним пошуком підприємцями нових засобів підвищення ефективності виробництва, спробами керівників знайти комерційне застосування своїм здібностям, логікою розвитку організаційної науки і практики. Методичні рекомендації з дисципліни «Теорія та практика міжнародного консалтингу» розроблені для здобувачів другого ступеня вищої освіти (магістерський рівень) спеціальності «Міжнародні економічні відносини» та призначені для підготовки до практичних занять та самостійної роботи, метою яких є систематизація та поглиблення теоретичних знань, набуття та розвиток вмінь та навичок консультаційної діяльності. Метою вивчення дисципліни «Теорія та практика міжнародного консалтингу» є засвоєння здобувачами вищої освіти системних знань щодо об’єктивних закономірностей, умов, процесів і специфічних особливостей діяльності підприємств на національному та міжнародних ринках, розкриття можливостей консалтингу суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, враховуючи специфіку їх взаємодії з іноземними контрагентами, розробки рекомендацій щодо ефективного використання потенціалу підприємства в розвитку реального бізнесу, враховуючи рівень його конкурентності. Предметом вивчення дисципліни є система знань, пов’язаних із принципами організації консультаційних послуг, технологією консалтингу.
Keywords: методичні вказівки; практичні заняття; міжнародний консалтинг; теорія міжнародного консалтингу; практика міжнародного консалтингу; економічні відносини