Спосіб локальної очистки та знезараження стічних вод містять найстійкіші до біодеградації фармацевтичні речовини, переважно лікарняних установ - Самойленко, Наталія Миколаївна; Єрмакович, Ірина Анатоліївна (Державна служба інтелектуальної власності України, 2017)
Спосіб локальної очистки та знезараження стічних вод містять найстійкіші до біодеградації фармацевтичні речовини, переважно лікарняних установ, який включає їх електрохімічну деструкцію. Процес очистки та знезараження стічних вод, що містять найстійкіші до біодеградації фармацевтичні речовини або їх суміші та бактеріальні забруднення, проводять анодним окисленням, одностадійно, у ванні, що містить стічні води та як електроліт хлорид натрію з концентрацією 300-500 мг/л, де як анод використовують оксидно-рутенієвий титановий анод, шляхом пропускання через стічні води постійного струму силою 0,37-0,59 А та напругою 29,0-31,5 В при перемішуванні та температурі 25 °C протягом 1-10 хвилин до повної деструкції фармацевтичних речовин та знезараження стічних вод. Оптимальні параметри режиму процесу залежать від виду цих фармацевтичних речовин, які містяться у стічних водах.
Keywords: патенти; корисна модель; стічні води; знезараження; фармацевтичні речовини; біодеградація; бактеріальні забруднення; анодне окислення; електроліт хлорид натрію; оксидно-рутенієвий титановий анод