Спосіб визначення старіння полімерної ізоляції екранованого багатожильного кабелю - Безпрозванних, Ганна Вікторівна; Бойко, Антон Миколайович (Державна служба інтелектуальної власності України, 2013)
Спосіб визначення старіння полімерної ізоляції екранованого багатожильного кабелю включає вимірювання величини та знака трибоелектричного потенціалу між пучками жил кабелю в стані до експлуатації та в процесі експлуатації, вимірювальним приладом. Вимірювання проводять при постійній температурі та без механічного впливу на кабель з металевим екраном, який не заземлений та не підключений до заземлюваної клеми вимірювального приладу.
Keywords: патенти; корисні моделі; полімерні ізоляції; екранований багатожильний кабель; електротехніка; кабельна техніка; спосіб визначення старіння