Економічна інтеграція України в світову економіку на основі доктрини випереджаючого розвитку - Бурма, Т. Г.; Маказан, Є. В.; Маринова, К. Г. (НТУ "ХПІ", 2014)
В роботі розглядаються проблеми необхідності подальшої інтеграції України у світове господарство, що вимагає прийняття адекватних кроків для створення ефективно працюючої структури економіки країни. Для виходу України на новий рівень конкурентоспроможності на світовому ринку необхідно сформувати власну стратегію, в основі якої може бути покладена концепція випереджаючого розвитку. Вдосконалені методи державного управління в концепції випереджаючого розвитку дають змогу сформувати нову якість відносин держави із суспільством та бізнес-колами, об'єднати зусилля в одному напрямку через інститут довіри до влади. За основу економічних реформ треба взяти принцип випереджаючого економічного розвитку, який буде реалізовано через стратегічне планування на рівні окремих промислових підприємств, а також на галузевому, регіональному і державному рівнях.

This paper addresses the problem of the need for further integration of Ukraine into the world economy, which requires taking adequate steps to create effective working structure of the economy. To exit Ukraine to a new level of competitiveness in the global market should form their own strategy, based on the concept can be put ahead rozvytku.Vdoskonaleni methods of governance in advanced development concepts allow to form a new quality of relations between the state and society and business circles merge efforts in the same direction through the institution of trust in government. The basis of economic reforms should take anticipatory principle of economic development, which will be implemented through strategic planning at the level of individual industries, as well as sectoral, regional and national levels.
Economic integration of Ukraine into the world economy on the basis of the doctrine of advanced development
Keywords: економіка; економічна інтеграція; випереджаючий розвиток; напрями економічного розвитку; стратегічне планування; світова економіка; economic integration; advanced development; areas of economic development; strategic planning