Внутрішній аудит в готелі. Частина 1: Теоретичні та організаційні основи внутрішнього аудиту в готельному бізнесі - Якименко-Терещенко, Наталія Василівна; Побережна, Наталія Миколаївна (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", 2026)
Перша частина конспекту лекцій з дисципліни «Внутрішній аудит в готелі» присвячена вивченню теоретичних і організаційних основ внутрішнього аудиту в готельному бізнесі. У ній розглядається сутність внутрішнього аудиту, його еволюція, сучасні визначення, функції та роль у системі управління готельним підприємством. Значна увага приділяється міжнародним стандартам внутрішнього аудиту як методологічній основі професійної діяльності внутрішніх аудиторів. Окремий блок питань стосується сутності послуг гостинності, особливостей готельного продукту та нормативно-правового регулювання діяльності закладів готельного господарства в Україні. Також розглядаються теоретичні засади створення та функціонування служби внутрішнього аудиту в готелі, її цілі, завдання, функції, права та обов’язки, а також організаційно-структурні форми.
Keywords: конспект лекцій; готельно-ресторанна справа; внутрішній аудит в готелі; готельний бізнес; послуги; нормативно-правове регулювання; гостинність; індустрія гостинності; готелі