Спосіб криптографічного перетворення інформації - Стасєв, Юрій Володимирович; Кузнєцов, Олександр Олександрович; Грабчак, Володимир Іванович; Євсеєв, Сергій Петрович; Кавун, Сергій Віталійович; Кужель, Ігор Євгенійович; Корольов, Роман Володимирович (ДП "Український інститут інтелектуальної власності", 2008)
Спосіб криптографічного перетворення інформації, який полягає в тому, що інформаційні дані перетворюються у криптограму (кодове слово, що замасковане під випадкову послідовність) за допомогою пристроїв кодування замаскованого лінійного блокового (n, k, d) коду над GF(q), який відрізняється тим, що при перетворенні інформаційних даних як відкритий ключ застосовують підматрицю породжувальної матриці у систематичному вигляді.
Keywords: патент; корисна модель; криптографічний захист інформації; засоби шифрування; обробка інформації; відкритий ключ; секретний ключ